Ana Sayfa Muhasebe Yetki belgesi olmayan mükellefler özel matrahla fatura düzenleyebilir mi?

Yetki belgesi olmayan mükellefler özel matrahla fatura düzenleyebilir mi?

Yetki belgesi olmayan mükellefler özel matrahla fatura düzenleyebilir mi?

948
0

Galeri Faaliyeti ile uğraşan mükellefimizin YETKİ BELGESİ bulunmamaktadır. Nihai tüketiciden aldığı binek araçlar için gider pusulası düzenleyerek kayıtlarımıza almaktayız. Bu araçları satış yaptığında faturaları özel matrah yöntemine göre kâr tutarının üzerinden KDV hesaplayıp mı fatura kesmeliyiz?

 

Yetki Belgesi olmayan mükellefler özel matrah uygulaması yapamazlar.

Satışın Tamamı için KDV hesaplanır.


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Logomuhasebe karen ltd veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik2018 yılında düzenlenen satış faturası kurumlar vergisi ve 2018 yılı defter kapanış tasdikleri yapıldıktan sonra kayda alınır mı? Kurumlar vergisi ve kapanış tasdiki yapılmış defterde düzeltim yapılmalı mıdır?
Sonraki İçerikUzlaşma talebini mükellef adına kimler yapabilir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz