Ana Sayfa SGK Yarım çalışma ödeneğinden faydalanmanın şartları nelerdir?  

    Yarım çalışma ödeneğinden faydalanmanın şartları nelerdir?  

    Yarım çalışma ödeneği alan personel başka bir işyerinde çalışmaya başlarsa ödenekten faydalanmaya devam edebilir mi?

    599
    0

    İşveren kendine ait şubesini 24.10.2020 tarihinde kapatacak. Bu şubede çalışan ve doğum izni 15.10.2020 tarihinde bitmiş olan personelin merkeze nakli yapılacaktır. Merkezde yarım çalışma iznine başvurabilir mi?

    Yarım Çalışma Ödeneğinden Yararlanma Koşulları

    İşçinin adına doğum veya evlat edinme tarihinden önceki son üç yılda en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi bildirilmiş olması,

    Haftalık çalışma süresinin yarısı kadar fiilen çalışılması,

    Hak sahipliğine konu olan çocuğun hayatta olması,

    Analık hali izninin bittiği tarihten itibaren 30 gün içerisinde en yakın İŞKUR birimine doğum ve evlat edinme sonrası yarım çalışma belgesi ile başvuruda bulunulması gerekmektedir.

    Şube merkez farklı sicil numaralı dosyadan takip edilmiş olsa bile: Yarım çalışma ödeneği alırken, çalıştığı işyerinden ayrılan işçinin/personelin yarım çalışma ödeneği işten ayrıldığı tarih itibariyle durdurulur.

    Yeni bir işe girmesi, bu işyerinde yarım çalışma yapması ve İŞKUR’dan talep etmesi halinde, ödeme döneminin bittiği tarihi geçmemek üzere kalan hak sahipliğinden yararlanabilir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBirden Fazla İmzalı Kağıtlar İçin Damga Vergisi Ayrıca Ödenir Mi?
    Sonraki İçerikVİV Beyannamesinin Verilme Süresi Nedir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz