Ana Sayfa Muhasebe Verilen nakliye hizmeti karşılığı olarak yapılan araç kiralamaları hangi hesapta takip edilir?

Verilen nakliye hizmeti karşılığı olarak yapılan araç kiralamaları hangi hesapta takip edilir?

1166
0
Verilen nakliye hizmeti karşılığı olarak yapılan araç kiralamaları hangi hesapta takip edilir?

Firmamız taşocağı işletmektedir. Patlatma usulü kırdığı, parçaladığı taşları (çakıl, mıcır, kuvars vb) gerek kendi araçlarıyla veya piyasadan kiraladığı kamyonlarla müşterisinin şantiyesine teslim etmektedir.
Müşteriye kestiğimiz faturalarda genellikle; Mıcır, çakıl vb. bedeli: 15 TL ise Nakliye bedeli 17 TL. TOPLAM 32 TL + KDV’dir.
Kendi araçlarımız ile veya özellikle piyasadan kiraladığımız araçlarla yaptığımız bu nakliye giderlerini 760 hesapta mı 730 hesapta mı takip etmek gerekir?

Şayet 760 hesapta takip edersek gelir tablosunda satış tutarımız 32 TL buna mukabil pazarlama satış dağıtım giderimiz ise 17 TL olacaktır. Bu durumda gelir tablosuna bakıldığında ( başkaca pazarlama gideri olmazsa bile ) gelirin yaklaşık % 53′ ünün pazarlama satış giderinden oluştuğu anlamına gelir. Bu durum biraz sıkıntılı bir durum yaratabilir gibi.
730 hesap kullanılır.

 

 


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Elde ettiğim araç kira geliri için gelir vergisi beyanı verecek miyim?

Araç kiralama firmaları %18 KDV ile aldıkları aracın kdv’sini indirebilir mi?

 

Önceki İçerikTDHP’nında GİB tarafından tanımı yapılmamış hesaplar serbestçe kullanılabilir mi?
Sonraki İçerikİSO 500 açıklandı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz