Ana Sayfa Çalışma Hayatı Vergi mükellefi olmayan kişiler evlerinde yabancı personel çalıştırabilir mi?

    Vergi mükellefi olmayan kişiler evlerinde yabancı personel çalıştırabilir mi?

    638
    0

    SGK Yabancı uyruklu çalışan için EK-9 10 günden fazla çalışacak personel için Çalışma izni aldıktan sonra SGK bildirge veriyorum. Basında okuduğum yazıda Teşvik için Personeli İş kurdan almak gerekiyormuş, Yabancı çalışanı İşkurdan almıyorum Bakanlıktan çalışma izni aldıktan sonra SGK yapıyorum. Teşvik uygulaması bu kişilere olurmu yoksa İşe başladığı aydan itibaren prim tahakkuku etmelimi. Direkt primine müdahale edemiyoruz. Bİldirgede genellikle Asgari ücret yapıyoruz ay sonları Bankadan ödüyoruz Ödeme çıkmadan müdahale edemiyoruz. Konu ile ilgili bilginiz var mı?

    İş arayanların İŞKUR aracılığıyla iş bulmak ve İŞKUR hizmetlerinden faydalanmak için bu Kurumun ünitelerine kayıt yaptırabilmeleri için aşağıdaki şartlar aranmaktadır.

    a- 14 yaşını doldurmuş olmak,

    b- Kayıt esnasında fiili askerlik görevinde bulunmamak.

    c- Türk vatandaşı olmak, (çalışma izni almış olan 25.09.1981 tarihli ve 2527 sayılı Kanuna tabi Türk soylu yabancılar hariç) Gerekmektedir.

    Vergi mükellefi olmayan kişi evde yabancı işçi çalıştırabilir mi?

    Çalışacak olan yabancının çalışma izni alması gerekmektedir. Çalıştıracak olan kişinin vergi mükellefi olması zorunlu değildir.

    Bağımsız çalışacak yabancılara, Türkiye’de en az beş yıl kanuni ve kesintisiz olarak ikamet etmiş olmaları koşuluyla Bakanlıkça bağımsız çalışma izni verilebilir.


    EV HİZMETLERİNDE, YABANCI ÇALIŞTIRMA İZNİ ALABİLMENİN ŞARTLARI NELERDİR?

    Ev hizmetlerinde yabancı uyruklu personel çalıştırmak üzere yapılan çalışma izni başvuruları Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanlı tarafından detaylı olarak değerlendirilmekte olup, bu alandaki istismarların önlenmesi ve izin verilen yabancıların güvenliği açısından uygulama aşağıda belirtilen şekilde yürütülmektedir.

    1- Yaşlı ve hasta bakımı ile küçük çocuğu bulunanlar dışında konutlarda yabancı personele çalışma izni verilmemektedir.

    2- Bakım gerektirecek hastalığının bulunduğunun sağlık raporu ile kanıtlanması zorunludur.

    3- Ciddi bakım gerektiren haller dışında erkek yabancılara konutlarda çalışma izni verilmemektedir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİTO: Kredi genişlemesi, KDV indirimleri ve kısa çalışma uygulaması, Türkiye ekonomisinin hızlı bir toparlanma sürecine girmesinde büyük rol oynadı
    Sonraki İçerikMali Müşavirlik Bürolarında Pandemiye Karşı Uyulması Gereken Hususlar Nelerdir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz