Ana Sayfa Muhasebe Verasetten hisse devri yapılacak olan varisler şirket hisselerini devir almadan, mevcut hissedarlar...

Verasetten hisse devri yapılacak olan varisler şirket hisselerini devir almadan, mevcut hissedarlar şirket adına alış ve satış yapabilirler mi?

677
0
Verasetten hisse devri yapılacak olan varisler şirket hisselerini devir almadan, mevcut hissedarlar şirket adına alış ve satış yapabilirler mi?


Üç ortaklı, iştigal konusu inşaat olan Limited şirkette ortaklardan biri vefat ediyor.
Ölen ortağın varislerine verasetten hisse devri yapılacaktır. Fakat varisler kendilerinden hisse kaçırılacağını zannederek bundan imtina ediyorlar. Ortaklar kurulu kararını imzalamıyorlar. Yani şu anda ticaret sicil kayıtlarındaki ortaklık yapısı olması gerekliği gibi değil. Ölen ortak hala ortak görünüyor. Bu durumda inşaattan daire satışı yapılabilir mi? Yapılırsa bu satış işlemi, varisler tarafından sonradan, itiraz yoluyla iptal ettirilebilir mi?

Sermaye şirketlerinin yönetimi müdürlere aittir, müdürler basiretli tacir gibi davranmak zorundadır ve sorumluluk tümü ile kendilerine ait olacaktır. Bu durumda ortaklığın güncelliği ticari faaliyete etkisi bulunmadığı, şirketin temsilinden sorumlu müdür ticari işlemleri yürütmesine engel bir durumun olmadığı değerlendirilmektedir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Ortak hissesini devir etmeden önce kar dağıtımı yapmak zorunda mı?

Büyük hisse sahibi ortak A.Ş.’yi tek başına tasfiye edebilir mi?

Limited Şirkette Hisse Devirleri Nasıl Yapılır?

 

 

Önceki İçerikRosetta Taşı (Reşid Taşı) (Bilgisayar Bilimi / Bilgi Kuramına Yolculuk)
Sonraki İçerikIsaac Newton

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz