Ana Sayfa Vergi Vakıf üniversitelerine verilen müşavirlik hizmetlerinde KDV tevkifatı yapılır mı?

    Vakıf üniversitelerine verilen müşavirlik hizmetlerinde KDV tevkifatı yapılır mı?

    1134
    0

    01/03/2021 tarihi itibariyle yürürlüğe girmiş olan; Vergi uygulaması genel tebliğinde değişiklik yapan 35 seri nolu KDV tebliğe göre Vakıf Üniversitelerine verilen “Defter tutmak, beyanname düzenlemek ” hizmetleri için mali müşavirin serbest meslek makbuzunu tevkifatlı olarak mı düzenlemesi gerekir?

    Vakıf Üniversitelerine verilen ” Defter tutmak, beyanname düzenlemek ” hizmetleri için KDV tevkifatı yapılmaz. 

    Ancak; Verilen hizmet aşağıda belirtilen “MALİ DANIŞMANLIK” SÖZLEŞMESİ İLE VERİLMESİ HALİNDE 9/10 oranında KDV tevkifatı hesaplanır. 

    26/4/2014 tarihli ve 28983 sayılı Resmî Gazete ‘de yayımlanan Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinin 2.1.3.2.2 bölümünde belirtilen hizmetler için 9/10 oranında KDV tevkifatı hesaplanır. 

    2.1.3.2.2. Etüt, Plan-Proje, DANIŞMANLIK, Denetim ve Benzeri Hizmetler: 

    Tebliğin (I/C-2.1.3.1/b) ayırımında sayılanlara SAYILANLAR AŞAĞIDADIR) karşı ifa edilen etüt, plan-proje, DANIŞMANLIK, denetim ve benzeri hizmetlerde alıcılar tarafından (9/10) oranında KDV tevkifatı uygulanır. 

    2.1.3.2.2.2. Kapsam Bu bölüm kapsamına;

    – Piyasa etüt-araştırma, 

    – Ekspertiz,

    – Plan-proje, 

    – Teknik, ekonomik, MALİ VE Hukuki alanda sunulan DANIŞMANLIK, MÜŞAVİRLİK, DENETİM VE BENZERİ HİZMETLER GİRMEKTEDİR.

     


    Kaynak: İsmmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir.Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikHavuz bakımı hizmetlerinde KDV tevkifatı var mıdır?
    Sonraki İçerikRisturn istisnası nedir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz