Ana Sayfa Vergi Havuz bakımı hizmetlerinde KDV tevkifatı var mıdır?

    Havuz bakımı hizmetlerinde KDV tevkifatı var mıdır?

    1297
    0

    Bir firmamız 01.04.2021’den itibaren bir müşterisi ile yüzme havuzunun aylık periyodik bakımı için 1.750 TL + KDV anlaşmıştır. Yeni düzenlemeler ışığında bu işlerde tevkifat uygulanacak mıdır? 

    Temizlik, çevre ve bahçe bakım hizmetleri 9/10 Oranında KDV tevkifatı yapılacaktır. 

    KDV TEVKİFAT LİSTESİ LİNKİ https://archive.ismmmo.org.tr/docs/mevzuat/PratikBilgiler/2021_vergi/10.pdf

    Mükellef nakliye ile işi ile uğraşmaktadır. Söz konusu aracı kendisi kullanmak kaydıyla başka bir firmaya kiraya verdi. Aylık olarak kira faturası kesecektir. Söz konusu fatura tevkifatlı olacak mı? 

    Kamyon sahibinin düzenlediği fatura KİRA faturası olduğu için KDV tevkifatı yapılmaz.

    Reklam hizmetleri için gayrimenkullerini kiralayan firmalar faturalarında KDV tevkifatı hesaplamalı mıdır?

    Dizi, film ve reklamlar için mekanları kullandırma hizmeti için müşterilerine fatura kesmektedir. Bu işlemler için bugüne kadar KDV tevkifatı yapmıyorduk. Ancak bir müşterimiz kiralama hizmeti faturamız karşılığında KDV tevkifatı yapmamamız sebebiyle faturalarımızı reddetmektedir. Yaptığımız kiralama işlemi “ticari reklam hizmetlerine” tabii midir?

    Tebliği de aşağıdaki tanımlama yapılmaktadır. 2.1.3.2.15.2. Kapsam Ticari reklam, ticaret, iş, zanaat veya bir meslekle bağlantılı olarak; bir mal veya hizmetin satışını ya da kiralanmasını sağlamak, hedef kitleyi oluşturanları bilgilendirmek veya ikna etmek amacıyla reklam verenler tarafından herhangi bir mecrada yazılı, görsel, işitsel ve benzeri yollarla gerçekleştirilen pazarlama iletişimi niteliğindeki duyurulardır.

    Tevkifat kapsamına, mal veya hizmetlerin tanıtım ve pazarlamasına yönelik her türlü ticari reklam hizmeti alımları (reklama ilişkin danışmanlık, reklamın planlanması, reklam içeriğinin hazırlanması ve tasarımı, reklamın yayımlanması gibi reklama yönelik hizmetler dahil) girmektedir.

    Buna göre, KDV mükellefleri ve belirlenmiş alıcılar tarafından, mal veya hizmetlerin tanıtım ve pazarlamasına yönelik her türlü ticari reklam hizmeti alımlarında (reklama ilişkin danışmanlık, reklamın planlanması, reklam içeriğinin hazırlanması ve tasarımı, reklamın yayımlanması gibi reklama yönelik hizmetler dahil) (3/10) oranında KDV tevkifatı uygulanacaktır.


    Kaynak: İsmmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir.Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİş Yeri Dışında Kurulan Sözleşmeler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı
    Sonraki İçerikVakıf üniversitelerine verilen müşavirlik hizmetlerinde KDV tevkifatı yapılır mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz