Ana Sayfa Mevzuat Uluslararası Koruma altındayım kayıtlı ilimden farklı bir ile taşınmak istiyorum ne yapmam...

Uluslararası Koruma altındayım kayıtlı ilimden farklı bir ile taşınmak istiyorum ne yapmam gerekiyor?

Uluslarası Koruma altındayım sigortam iptal edilmiş konuyla ilgili bilgi alabilir miyim? Uluslararası koruma kapsamında hızlandırılmış değerlendirmeye tabii tutulmuş kişinin itiraz hakkı var mıdır? Uluslararası koruma kapsamında şartlı mülteci olarak tanımlanan kişi Birleşmiş Milletler tarafından bulunan üçüncü ülkeye kayıtsız olarak, direkt gidebilir mi?

526
0

Uluslararası Koruma altındaki kişiler özel sağlık sigortasını karşılayacak durumları yok ise Genel Sağlık Sigortası kapsamına alınmaktadır. Kişinin sağlık sigortasını karşıyabileceği tespit edilir ise Genel Sağlık Sigortası iptal edilir. Konuyla ilgili detaylı bilgiyi İl Göç İdaresinden alabilirsiniz.

Kabul edilemez başvuru ile hızlandırılmış değerlendirme kararlarına karşı, kararın tebliğinden itibaren on beş gün içinde başvuru sahibi veya avukatı ya da yasal temsilcisi yetkili idare mahkemesine başvurabilir. Mahkemeye yapılan başvurular on beş gün içinde sonuçlandırılır. Mahkemenin bu konuda vermiş olduğu karar kesindir.

Uluslararası koruma kapsamında işlem gören yabancıların üçüncü ülkeye yerleştirme işlemleri Genel Müdürlük koordinesinde yürütülür. Üçüncü ülkeye yerleştirme işlemlerinde, kamu kurum ve kuruluşları, uluslararası kuruluşlar ve sivil toplum kuruluşlarıyla da işbirliği yapılabilir. Üçüncü ülkeye çıkış izni Genel Müdürlük veya yetki verilmesi halinde valilikler tarafından verilir.


Kaynak: Göç İdaresi
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikAvukatlar işletmesinde kullandıkları araçlarının satışında E- Serbest meslek makbuzu mu düzenleyecek?
Sonraki İçerikArazi ve Arsa Düzenlemeleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapıldı 21.10.2020

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz