Ana Sayfa Muhasebe Avukatlar işletmesinde kullandıkları araçlarının satışında E- Serbest meslek makbuzu mu düzenleyecek?

    Avukatlar işletmesinde kullandıkları araçlarının satışında E- Serbest meslek makbuzu mu düzenleyecek?

    993
    0

    Avukatlık yapan bir mükellefin işletmesinde kullanmakta olduğu binek aracını vergi mükellefi olmayan bir şahsa satmış bulunmaktadır. Aracın satışı ile ilgili e-serbest meslek makbuzu ile mi yoksa e-arşiv fatura olarak mı düzenlememiz uygun olur?

    Avukatlar; fatura kullanmazlar. Sattıkları araç için e-smm düzenler. Düzenledikleri e-smm’de sadece KDV hesaplanır. Gelir vergisi stopajı hesaplanmaz.

    Makine ticaretiyle uğraşan firma vergi muafiyeti olmayan nihai tüketiciden kıyma makinası alarak faturalı satacaktır. Mal girişini gider pusulasıyla yaparken KDV ve stopaj yönünden nasıl hesaplanmalıdır?

    Vergi mükellefi olmayan kişilerden satın alınan mallardan için düzenlenecek Gider pusulasında GV stopaj ve KDV hesaplanmaz. Alınan malın satışı için düzenlenecek faturada KDV hesaplanır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikEngellilik İndirimi Nedir? Bu indirim ile engelli çalışanlara sağlanan destek nedir?
    Sonraki İçerikUluslararası Koruma altındayım kayıtlı ilimden farklı bir ile taşınmak istiyorum ne yapmam gerekiyor?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz