Ana Sayfa Vergi Türkiye’den Yurtdışına Çıkarken Gümrüğe Bildirilmesi Zorunlu Olan Para Ve Değerli Eşya Tutarı...

    Türkiye’den Yurtdışına Çıkarken Gümrüğe Bildirilmesi Zorunlu Olan Para Ve Değerli Eşya Tutarı Nedir Biliyor musunuz?

    8318
    0

    Türkiye’den yurt dışına çıkışlarda;
    1- Yurt dışına çıkarmak istenilen 25.000-TL veya 10.000-€ (Euro) ve eşiti aşan nakit paralar tüm Türkiye Havalimanı Gümrük Müdürlüklerine beyanda bulunulması zorunludur.

    2- Yolcular beraberlerinde kendilerine ait değeri 15.000-USD aşmayan ve ticari amaç taşımayan ziynet eşyasına kıymetli madenlerden ve taşlardan yapılmış eşyaları yanlarında getirebilirler ve yurt dışına çıkarabilirler. Daha fazla değerdeki ziynet eşyalarının yurt dışına çıkarılması, girişte beyan edilmiş olmasına veya Türkiye’de satın alındığını tevsik etme şartına bağlıdır.

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikİhracat Faturası Ve İhracat Kapanış Tarihleri Farklı Olduğunda, İhracatta Yüklenilen KDV Hangi Dönemde Beyan Edilmelidir?
    Sonraki İçerikKOSGEB’in yeni girişimci desteği nedir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz