Ana Sayfa Vergi Türkiye ile Filistin Arasında Çifte Vergilendirmeyi Önleme ve Vergi Kaçakçılığına Engel Olma...

Türkiye ile Filistin Arasında Çifte Vergilendirmeyi Önleme ve Vergi Kaçakçılığına Engel Olma Anlaşması Ankara’da İmzalandı.

1030
0

Türkiye ile Filistin Arasında Çifte Vergilendirmeyi Önleme ve Vergi Kaçakçılığına Engel Olma Anlaşması Ankara’da İmzalandı. – 2.11.2018


“Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Filistin Devleti Hükümeti Arasında Gelir Üzerinden Alınan  Vergilerde Çifte Vergilendirmeyi Önleme ve Vergi Kaçakçılığına Engel Olma Anlaşması” 25.10.2018 tarihinde Ankara’da imzalandı.

Türkiye adına Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt ÇAVUŞOĞLU ile Filistin adına Dışişleri ve Yurtdışında Yaşayan Filistinliler Bakanı Sayın Dr. Riad MALKI tarafından imzalanan bu Anlaşma ile her iki ülke yatırımcıları açısından Türkiye ve Filistin’in daha cazip hale getirilmesi amaçlanmaktadır.

Anlaşma iki ülke Parlamentosu tarafından onaylandıktan sonra yürürlüğe girecektir.

Anlaşma ile genel olarak vergilendirme hakkı, geliri elde eden kişinin yerleşik olduğu ülkeye verilmekte, gelirin elde edildiği ülkenin vergilendirme hakkı kar payı, faiz ve gayrimaddi hak bedellerinde belirli oranlarla sınırlandırılmaktadır. Ayrıca diğer ülkede 12 aydan kısa süren inşaat, yapım, kurma projesi veya bunlarla ilgili gözetim faaliyetlerinin, faaliyetin icra edildiği ülkede vergilendirilmemesi öngörülmektedir.

Türkiye’nin, imzalanan bu anlaşma ile bugüne kadar sonuçlandırdığı Çifte Vergilendirmeyi Önleme Anlaşmalarının sayısı 90’a ulaşmış olup, bunlardan 85’i yürürlüğe girmiş bulunmaktadır.

 


Kaynak: Gib
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER


Çifte Vergileme Anlaşması Olan Ülkeler

Yurt dışında verilen eğitim hizmetinin vergilemesi nasıl olacaktır?

OECD çifte vergilendirme anlaşmasının tanımlar bölümünde hangi bilgiler yer alır?

ÇİFTE VERGİLENDİRMEYİ ÖNLEME ANLAŞMALARI ÇERÇEVESİNDE VERGİLENDİRME ESASLARI

Almanya’da Yaşayan Vatandaşlarımız İçin Türkiye-Almanya Çifte Vergilendirmeyi Önleme Anlaşmasının Uygulanmasına İlişkin Rehber

 

Önceki İçerikKamu Kurumlarına Verilen Yurt Dışı Danışmanlık Ve Eğitim Hizmetlerinde Vergi Kesintisi Yapılır mı?
Sonraki İçerikFransa teknoloji devlerini vergilendirmeye hazırlanıyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz