Ana Sayfa Vergi Çifte Vergileme Anlaşması Olan Ülkeler

    Çifte Vergileme Anlaşması Olan Ülkeler

    6371
    0

    1- Türkiye’nin Kaç ülke ile ÇVÖA vardır?

    Türkiye’nin 21.01.2016 tarihi İtibariyle 82 ülke ile karşılıklı olarak imzalamış oldu ve yürürlükte olan Çifte Vergilemeyi Önleme Anlaşması vardır.

    2- Çifte Vergilendirmeyi Önleme Anlaşmalarının Kapsamı nedir?

    Uluslararası bir uygulama olan Çifte Vergilendirmeyi Önleme Anlaşmaları, bir ülkenin vergi yükümlüsünün (Şahıs, Tüzel kişi, organizasyon vb.) diğer ülkede vergilemeye tabi olan kazançlarının hangi ülkede, hangi koşullara göre vergilendirileceğine yönelik ola anlamalardır.

    3- Bu anlaşmalar tüm vergileri kapsıyor mu?

    Hayır. Her ülke ile yapılan ÇVÖA’nın kapsamı farklıdır. Hangi vergi, sosyal güvenlik ve diğer özellikli hususların hangi ülkede, hangi koşullarda, hangi kriterlere göre ve ne şekilde uygulanacağına dair hükümler değişiklik göstermektedir.

    4- ÇVÖA anlaşması olan Ülkelerin listesi ve anlaşma tarihleri aşağıdaki tabloda belirtilmiştir.

    Kaynak: GİB

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikBireysel Emeklilik ve Sigorta Şirketleri Tarafından Yapılan Hangi Tür Ödemeler Menkul Sermaye İradı Sayılır?
    Sonraki İçerikTürkiye’de Kişi Başına Düşen Vergi Geliri Nedir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz