Ana Sayfa Vergi Temizlik hizmetlerinde KDV tevkifatı oranı nedir?

    Temizlik hizmetlerinde KDV tevkifatı oranı nedir?

    1276
    0

    Taşımacılık işi ile iştigal eden kurumlar vergisi mükellefi olan (A) şirketimiz taşıma işini başka nakliyeciler aracılığıyla müşterisi olan (B) firmasına yaptırmaktadır. Yani bir anlamda nakliye işini kendisi yüklenmiş olsa da fiilen nakliye işlerini firma dışından (C) firması olan nakliyeciler vasıtasıyla yapmaktadır. Sonuç olarak; 1-nakliyeci olan (C)firmaların bize yani (A) firmasına kesecekleri faturalar tevkifatlı mı olacaktır? 

    Taşımacılık hizmetini yüklenen firmanın, bu işi bizzat kendisi yapmayıp, bir başka firmaya devretmesi durumunda, malları taşınanlar tevkifat uygulamayacaktır. 

    Ancak; taşımacılığı fiilen yapan alt firma, taşımacılık hizmetini yapan firmaya düzenleyeceği faturada 2/10 oranında KDV tevkifatı uygulanacaktır.

     

    Fumigasyon (kimyasal madde ile konteyner temizleme işlemi) yapıyoruz. KDV’nin (I/C-2.1.3.2.10.2.) bölümünde, “Temizlik hizmetleri sektörünün yaygın olarak sunduğu hizmetler kapsamında değerlendirerek 7/10 tevkifatı mı kesmeliyim?

    Bahsettiğiniz işlemler için Hesaplanan KDV’den 7/10 oranında KDV tevkifatı yapılır.


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikŞirket ortaklarının şirkete verdiği borç paralar gider olarak kullanılır mı?
    Sonraki İçerikAylık İŞKUR çizelgeleri ne zamana kadar bildirilmelidir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz