Ana Sayfa Vergi Aylık İŞKUR çizelgeleri ne zamana kadar bildirilmelidir?

    Aylık İŞKUR çizelgeleri ne zamana kadar bildirilmelidir?

    887
    0

    İŞKUR aylık işçi bildirimleri ile ilgili olarak kısaca sorumluluklarımızı paylaşabilir misiniz? 

    1 işçi çalıştıran bir işletme bilgi vermeli midir? 

    Zorunlu sayı 10 işçi üzeri midir? 

    15 personel çalıştıran bir işletme 10 personeli işten çıkardığında kalan 5 işçi için bilgi vermeye devam etmeli midir? 

    4904 sayılı Türkiye İş Kurumu ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanununun 3/b maddesinde “İşgücü piyasası verilerini, yerel ve ulusal bazda derlemek, analiz etmek, yorumlamak ve yayınlamak, İşgücü Piyasası Bilgi Danışma Kurulunu oluşturmak ve Kurul çalışmalarını koordine etmek, işgücü arz ve talebinin belirlenmesine yönelik işgücü ihtiyaç analizlerini yapmak, yaptırmak.” İŞKUR görevleri arasında yer almaktadır. 

    “4904 sayılı kanunun 21’inci maddesine göre ise “Kurum tarafından, kamu ve özel kesim işyerlerinden iş ve işgücü konularında bilgi istenildiğinde, belirtilen süre içinde bilgi verilmesi zorunludur.” Bu madde gereğince İŞKUR uygulamasında; işyerlerine ait ilgili ayın işgücü çizelgelerini (her ay olmak üzere) takip eden ayın sonuna kadar İŞKUR internet sitesine girmeleri gerekmektedir.

    Firmamız 13.04.2020 tarihinden itibaren Covid-19 Dışsal zorlayıcı sebeplerden dolayı K.Ç.Ö. almaktadır. 2020 yılının 8-9-10 aylarında İŞKUR’a eksik gün (K.Ç.Ö.)20 ve kodunu 18 bildirmişiz. Fiiliyatta da işçiler buna uygun çalışmışlardır. Ancak SGK Aylık bildiriminde yanlışlıkla 15 gün (K.Ç.Ö.) kod 18 bildirmişiz. Bu durumda fazla ve yersiz ödenen 5 Günlük K.Ç.Ö.tutarı Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü İşsizlik Sigortası Daire Başkanlığının 11.12.2020 Tarih ve 2020/5 Sayılı genelgesi gereği işveren hatası Kabul edilir mi?

    Siz hatayı yaptığınızı ve 15 gün bildiriminde bulunduğunuzu sorunuzda belirtmişsiniz Dolayısıyla ne İŞKUR ne de SGK hata yapmamış olup bildiriminize ilişkin fazla ve yersiz ödemeyi iade etmeniz gerekmektedir.


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTemizlik hizmetlerinde KDV tevkifatı oranı nedir?
    Sonraki İçerikYeni sigorta dosyası açılışında 27103 sayılı SGK teşvikinden faydalanabilir miyiz?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz