Ana Sayfa Vergi Şirket ortaklarının şirkete verdiği borç paralar gider olarak kullanılır mı?

    Şirket ortaklarının şirkete verdiği borç paralar gider olarak kullanılır mı?

    693
    0

    Şirket sahibi geçtiğimiz sene şirkete borç para verdiğinde ve sonra bu sene şirketten geri aldığında bunu şirket gider olarak gösterebilir mi?

    Borç para alınıp verilmesi neden gider olsun? Böyle bir işlem olmaz.

    9.000.000.TL sermayeli bir 3 ortaklı bir firmada ortakların 31.12.2020 sonu 331 hesap alacak bakiyeleri aşağıdaki gibidir. 

    1’inci ortak 1.652.525 TL 

    2’nci ortak 952.694TL 

    3’üncü ortak 574.282 TL Sorum şu şekildedir. 31.12.2020 tarihine 2 ve 3’ncü ortak alacaklarını 1’nci ortak alacağı ile virman ederek 2 ve 2’ncü ortak alacak bakiyelerini kapatıp sadece 1’nci ortak alacak bakiyesini azaltabilir miyiz? 

    Böyle bir işlemin olamayacağı görüşündeyiz.

    Şirket borç aldığı ortağa borcu ödemek zorundadır. Borç virmanı olmaz.


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikAraç bakımına ilişkin sigorta şirketlerine düzenlenen yansıtma faturalarında KDV tevkifatı yapılmalı mıdır?
    Sonraki İçerikTemizlik hizmetlerinde KDV tevkifatı oranı nedir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz