Ana Sayfa Vergi Araç bakımına ilişkin sigorta şirketlerine düzenlenen yansıtma faturalarında KDV tevkifatı yapılmalı mıdır?

    Araç bakımına ilişkin sigorta şirketlerine düzenlenen yansıtma faturalarında KDV tevkifatı yapılmalı mıdır?

    2343
    0

    2021 Yılı mart ayından itibaren faaliyeti nakliye işi olan mükellefler tevkifatlı fatura kesecekler. Bunların dışında kurye faaliyeti ile iş yapan mükelleflerde tevkifatı faturaya tabi olacaklar mı?

    Kurye faaliyetinin Kargo faaliyeti kapsamında olduğu görüşündeyiz. 

    Kararda kurye taşımacılığı konusunda açıklama yok.

    Ancak; Tevkifata tabi olsa da nihai tüketiciye verilen kurye hizmetinde KDV tevkifatı yapılmaz. 

    KDV mükellefi olanlara yapılacak kurye taşımacılığında da KDV dahil 1.000 TL’nin üstündeki taşımada 2/10 oranında KDV tevkifatı hesaplanır.

    Araç tamirat bakımı nedeniyle 1/3/2021 tarihinde tarafımıza fatura kesildi. Bu fatura sigorta yaptırdığımız firma tarafından ödeneceği için Sigorta firmasına yansıtma faturası keseceğiz. Kısmi tevkifat listesinde belirlenmiş alıcılar kısmında Sigorta ve reasürans şirketleri yer almaktadır. İlgili fatura kesilirken 5/10 oranında tevkifat yapılması gerekiyor mu? 

    KDV tevkifatı yapılmaz. Tamirci sigorta firmasına faturayı düzenleseydi KDV tevkifatı yapacaktı. Sizin düzenleyeceğiniz faturada KDV tevkifatı olmaz.


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBasit usule tabi mükellefler yıllık gelir ve giderlerini ne zaman beyan ederler?
    Sonraki İçerikŞirket ortaklarının şirkete verdiği borç paralar gider olarak kullanılır mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz