Ana Sayfa Vergi Tasfiye sonu Kurumlar Vergi Beyannamesi ne kadar sürede verilir?

    Tasfiye sonu Kurumlar Vergi Beyannamesi ne kadar sürede verilir?

    838
    0

    28.02.2020 tarihinde tasfiyeye girmiş 06.03.2020 tarihinde tecil edildi. 10.07.2020 tarihinde tasfiye giriş beyannamesi verdim. Tasfiye bitiş beyannamesini 9. ayda mı vermem gerekiyor?

    Tasfiye bitişinin tescil edildiği tarihten itibaren 30 gün için KV beyannamesi verilir.

    6102 Sayılı TTK’da Tasfiye sonu ile ilgili bazı hükümler;

    Son bilanço

    MADDE 289– (1) Tasfiye sonunda, tasfiye memurları şirket sözleşmesi veya kanun hükümlerine göre ortakların sermaye ile kâr ve zarardaki paylarını ve diğer haklarını gösteren bir bilanço düzenleyerek ortaklara tebliğ ile yükümlüdürler. Ortaklar bir ay içinde mahkemeye başvurarak itiraz etmezlerse, bilanço kesinleşir.

    (2) Bundan sonra ortaklar, kendilerine düşen payları almaktan kaçındıkları takdirde tasfiye memurları, bu payları her ortağın ayrı ayrı adlarına 296 ncı maddede gösterilen bankalardan birine yatırırlar.

    Defter Saklama zorunluluğu

    MADDE 290– (1) Tasfiyenin sonunda belgelerin ve defterlerin saklanması hakkında 82 nci madde hükmü uygulanır.

    Tasfiyenin sonu

    MADDE 303– (1) Tasfiyenin sona ermesi üzerine, şirketin ticaret unvanının sicilden silinmesi ve bunun tescil ve ilanı için durum, tasfiye memurları tarafından ticaret sicili müdürlüğüne bildirilir


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSGK Katılım payı nedir? Nasıl belirlenmektedir?
    Sonraki İçerikTarımsal Üretici Birliğinden Elde Edilen Gelirler Kurumlar Vergisinden Muaf mıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz