Ana Sayfa Muhasebe Tasfiyeye giren şirketler tasfiyeye giriş tarihi itibariyle geçici vergi beyannamesi verir mi?

Tasfiyeye giren şirketler tasfiyeye giriş tarihi itibariyle geçici vergi beyannamesi verir mi?

1558
0

Tasfiye halinde şirket için geçici vergi verilmiyor diye biliyorum. 27.01.2020 genel kurul kararı ile tasfiyeye girmiş olan şirketimizin İstanbul Ticaret Odası’ndan tescil tarihi 04.02.2020’dir. Şirketimizin Geçici vergi beyannamesini ne zaman vereceğiz?

217 Seri No.lu Gelir Vergisi Genel Tebliği’nin “4.10. İşi Bırakan veya Tasfiyeye Giren Mükellefler” başlıklı bölümünde; yetkili organlarının kararı ile tasfiyesine karar verilen kurumların, tasfiye kararının Ticaret Sicilinde tescil edilmesiyle tasfiyeye girdiği, bu kurumların Ticaret Sicili Memurluğundan alacakları tasfiyeye girildiğinin tescil edildiğini belirten bir belgeyi, tasfiyeye giriş bilançosu ile birlikte bağlı bulundukları vergi dairesine ibraz etmeleri gerektiği, söz konusu kurumların, tasfiyeye girdikleri tarihi ihtiva eden geçici vergi dönem kazançları üzerinden geçici vergi ödeyecekleri, bu dönemden sonra geçici vergi beyannamesi vermeyecekleri belirtilmiştir.

Buna göre; genel kurulca alınan tasfiye kararının Ticaret Siciline TESCİL EDİLDİĞİ TARİH itibarıyla 2020/1.dönemine ait kurum geçici vergi beyannamesi verilecektir.

 

Geçici Vergi Dönem Fatura Bilgileri kısmına, Yeni nesil OKC ile ilgili kısmına, en son satış yapılmış günün Z raporu numarası ve tarihi mi yazılması yoksa sıfır da olsa en son gün çıkarılan z raporu bilgisi yazılmalıdır?

Geçici vergi beyannamesine ÖKC Geçici vergi dönem sonunda veya daha önce düzenlenmiş ise son düzenlenen ÖKC Fişi yazılır.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikAsansör Mali Sorumluluk Sigortası teminat kapsamı nedir?
Sonraki İçerikHekimler için Mesleki Sorumluluk Sigortası bulunmakta mıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz