Ana Sayfa TTK Tasfiye Halindeki Kollektif Şirket İflas Verebilir mi?

    Tasfiye Halindeki Kollektif Şirket İflas Verebilir mi?

    1358
    0

    1- TASFİYE HALİNDEKİ KOLLEKTİF ŞİRKET İFLAS VEREBİLİR Mİ?
    Bir kollektif şirketin tasfiye hâlinde bulunması, iflasına engel oluşturmaz.

    2- KOLLEKTİF ŞİRKETİN SONA ERMESİ HALİNDE ŞİRKET ALACAKLILARININ RÜÇHAN HAKKI DEVAM EDER Mİ?
    Kollektif şirket alacaklılarının şirket malları üzerinde ortakların kişisel alacaklarına karşı haiz oldukları rüçhan hakları, şirketin sona ermesinden sonra da devam eder.

    3- KOLLEKTİF ŞİRKETİN TASFİYESİNDE SORUMLULUK KİME AİTTİR?
    Kollektif şirketin tasfiyesi, iflas dışındaki sona erme hâllerinde tasfiye memurlarına aittir.

    4- KOLLEKTİF ŞİRKET TASFİYE MEMURU NASIL SEÇİLİR?
    4.1-
    Tasfiye memurları şirket sözleşmesiyle, şirketin devamı sırasında veya sona ermesinden sonra ortakların oy birliğiyle seçilir.
    4.2- Birinci madde hükümlerine uygun olarak bir tasfiye memuru seçilmemişse, tüm ortaklar veya bunların kanuni temsilcileri tasfiyeye memur sayılır. Bununla beraber ortaklardan birinin istemi üzerine şirketin merkezinin bulunduğu yerdeki ticaret mahkemesi, tasfiye hâlindeki şirket için bir veya birkaç tasfiye memuru atar. Mahkeme gerek görürse dilekçeyi tebliğ ederek diğer ortakları dinleyebilir.
    4.3- Gerek ortakların seçecekleri gerek mahkemenin atayacağı tasfiye memurları ortaklardan veya üçüncü kişilerden olabilir.

    Kaynak: Türk Ticaret Kanunu

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikSicile Kayıtlı Ticaret Gemilerinde Gemi ve İştirak Payı Üzerinde Mülkiyet Kime Aittir?
    Sonraki İçerikJaponya’da Düşük Enflasyon

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz