Ana Sayfa Çalışma Hayatı Sokağa çıkma yasağı bulunan mali müşavirlerin kendilerinin ve mükelleflerinin beyannamelerinin ertelenmesi ile...

Sokağa çıkma yasağı bulunan mali müşavirlerin kendilerinin ve mükelleflerinin beyannamelerinin ertelenmesi ile ilgili bir kuruma bildirim yapmalı mıdır?

482
0

65 üstü sokağa çıkma yasağına tabiyim. Dolayısıyla mücbir sebep kapsamındayım. Mükelleflerimin beyannamelerini mart dahil ileriki tarihlerde vereceğim. Mücbir sebebe dahil olduğumu herhangi bir kuruma bilgi vermem gerekiyor mu?

65 Yaş üstü meslek mensubu ve sözleşmesi olan müşterilerinin VD ne verilmesi gereken tüm beyannameleri ve bildirimleri (B formu dahil) sokağa çıkma yasağı bitim tarihini izleyen 15 günlük süre içersin de verilecek tahakkuk eden vergilerde aynı sürede ödenecektir. Bu konuda VD ne veya başka kurumlara bilgi verilmesine gerek yoktur.

SGK ekranında covıd-19 erteleme kapsamında gözüküyoruz. Fakat sak cari borç sorgulama ekranında vade 30/04/2020 olarak gözükmektedir. Sgk’nın ödeme vadesini düzeltmesi için bekleyelim mi ya da bizim yapmamız gereken bir işlem var mıdır?

SGK sisteminde erteleme kapsamında iseniz vade düzeltmesine ilişkin bağlı bulunduğunuz SGM ile iletişime geçiniz.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikÇalışanların ücretleri en geç kaç gün geciktirilebilir?
Sonraki İçerikYerel Tohum Buluşmaları projesi kapsamında 1131 ata yadigârı yerel tohum daha devlet koruması altında

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz