Ana Sayfa Muhasebe SMMM firması olarak şirketlere mesleki eğitim verebilir miyiz?

SMMM firması olarak şirketlere mesleki eğitim verebilir miyiz?

808
0

Biz iki mali müşavir adi ortaklığıyız. Bazı firmalar mali müşavirlik hizmeti yerine bazı muhasebesel vergi konularında 1-2 günlük eğitim talep ediyorlar firmalara mali müşavirlik şirketi olarak eğitim verebilir miyiz ve makbuzumuzu nasıl düzenlemeliyiz?

 

Mesleki eğitim verebilirsiniz. Eğer adi ortaklık iseniz; yapılan eğitim hizmeti için S.M.Makbuzu düzenleyeceksin. KV mükellefi iseniz Fatura düzenleyeceksiniz. Şirketler S.M.Makbuzu düzenlemez elde ettikleri kazanç ticari kazanç olduğu için fatura düzenler.

 

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Mevcut SMMM sözleşmesinde değişiklik yoksa her yıl DV ödenir mi?

 

 

 

Bağımsız Denetim firmasının beyannamelerini SMMM unvanı ile bordroya dâhil olmadan gönderebilir miyim?

 

 

 

SMMM ile sözleşme yapmadan kendi beyannamemizi gönderebilir miyiz?

 

 

 

Önceki İçerikBelgelenmesi Zorunlu Olmayan Kayıtlar Nelerdir?
Sonraki İçerikLisans Mezunları için SMMM Staj Süresi ne kadardır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz