Ana Sayfa Muhasebe SMMM ile sözleşme yapmadan kendi beyannamemizi gönderebilir miyiz?

SMMM ile sözleşme yapmadan kendi beyannamemizi gönderebilir miyiz?

1220
0

2019 yılı için tüzel kişiliğe haiz bir firmamızın defter tutma işlemi ön muhasebe biriminde yapılacaktır. (Mali Müşavir Çalışanı Yok) Sadece beyanname ve bildirimleri tarafımdan mali müşavirlik ofisinden yapılacaktır (Defter tutulmayacak). Bu durumda GİB sözleşme girişi sadece ”aracılık sözleşmesi” olarak ve TÜRMOB sözleşmesini ise defter tutma sekmesi dışında bulunan beyannameleri işaretledikten sonra yapılmasında herhangi bir sakınca var mıdır? İzlenmesi gereken yol hakkında bilgi vermenizi rica ederim.

 

Tüzel kişilerin beyanname ve bildirimleri aracılık sözleşmesi ile gönderilemez. Aracılık ve sorumluluk sözleşmesi düzenlenmesi gerekir.

 

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

340 SIRA NO’LU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ

 

 

 

Yeni tutarlar üzerinden yeni SMMM sözleşmesi yapılmazsa DV ödenir mi?

 

 

 

TÜRMOB sistemine SMMM sözleşmesinin girişi için süre nedir?

 

 

 

Önceki İçerikSMMM aracılık sözleşmesi ile sorumluluk sözleşmesi arasındaki fark nedir?
Sonraki İçerikKargo bedeli hangi muhasebe hesabında takip edilmelidir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz