Ana Sayfa Çalışma Hayatı Şirket ortakları kendilerini şirketlerinde 4a sigortalı olarak gösterebilir mi?

Şirket ortakları kendilerini şirketlerinde 4a sigortalı olarak gösterebilir mi?

937
0
Şirket ortakları kendilerini şirketlerinde 4a sigortalı olarak gösterebilir mi?


Mükellefim hisse devri gerçekleştirmek istemektedir. Hissesini eşi üzerine devir edecektir. Bağ kur kapsamına geçiş olmadan hisse devri öncesi şirketinde SGK’lı olarak girişini yapmak ve sonrasında hisse devrini yapmak istemektedir.
Bu işlem mümkün müdür?

Bu hak artık bulunmamaktadır. 2008 öncesi başlayan ve kesintisiz devam eden bir işçilik kaydı olmadıkça kişiler ortağı bulundukları iş yerinde 4a sigortalısı olarak bildirilememektedir.

 

 


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Limited şirket ortağı 4-b (Bağ-Kur)’lu mu olacak?

Huzur hakkı ödemesi yaptığımız şirket ortağına prim ödemesi yaptığımızda, aylık bordro hesaplamasında bir değişiklik olur mu?

Yabancı şirket ortağı ve müdürü çalışma izniyle bordrolu olabilir mi?

 

Önceki İçerikYetim aylığı maaşı alan kadın sigortalı çalışmaya başladığında maaşı kesilir mi?
Sonraki İçerikTicari Uyuşmazlıklarda Menfi Tespit Davaları Dava Şartı Arabuluculuk Kapsamında Mıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz