Ana Sayfa Muhasebe Şirket kredi kartı ile yapılan harcamanın yazar kasa fişi kayıp sadece POS...

    Şirket kredi kartı ile yapılan harcamanın yazar kasa fişi kayıp sadece POS çıktısı ile muhasebe kayıtlarına alabilir miyiz?

    Vergi Usul Kanunu'nda sayıla belgelere dayandırılmadan bir gider, alış, maliyet vb. herhangi bir harcamanın vergi matrahının hesabında dikkate alınması mümkün değildir.

    799
    0

    Şirket kredi kartı ile yapılan harcamada fiş alınmamış . Kredi kartı ekstresinde işlem görünmekte , slip mevcut ilgili fiş yok. İlgili kayıt fiş olmadığından dolayı KDV ve gider olarak gösterilebilir mi?

    Fatura, fiş olmada gider yazılmaz.


    Vergi Usul Kanunu’nda sayıla belgelere dayandırılmadan bir gider, alış, maliyet vb. herhangi bir harcamanın vergi matrahının hesabında dikkate alınması mümkün değildir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikAralık atında trafik tescili traktör olarak yapılmış atv faturasındaki KDV indirim konusu mu yapılacak yoksa gider mi yazılacak?
    Sonraki İçerikPersonele verilecek yol desteği mesafeye bağlı olarak verilebilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz