Ana Sayfa Vergi Şirket arsası üzerine yapılan binalar hangi hesapta takip edilir?

    Şirket arsası üzerine yapılan binalar hangi hesapta takip edilir?

    458
    0
    Şirketimizin 4 dönüm arazisinin 100 metrekarelik kısmına iki katlı bir bina yapıldı. Bina yapımı müteahhitler tarafından gerçekleştirildi. Daha önce 250 hesapta takip ettiğimiz arsa hesabını 252 hesaba aktarmalı mıyız?

    250 hesap 252 hesaba aktarılacaktır. Arsa bedeli+ bina bedeli = 252


    Bizler eğitim yani hizmet sektörü ile meşgulüz. Pandemi nedeni ile kişiler uzaktan işlemlerini halletmekte ve dolaysıyla bazı işler de askıda kalmaktadır. Yeni dönem sözleşmelerini yapmayan ancak para gönderen kişilere dolayısıyla sözleşmelerini imzalamadıkları için fatura kesilememektedir. Kayıtlarımızda 340’lı hesapta bekletilmektedir. Ancak bizler hizmetimizi vermekte ve fatura kesmemiz gerekmektedir. Kişiler sözleşmelerini imzalayana kadar ödedikleri paraların 340’lı hesapta beklemekte ve dolayısıyla dönem sonunun gelmiş olması vesilesiyle gelir kısmı düşünüldüğünde verdiğimiz hizmete fatura kesmiyor durumuna düşüyoruz. Ne yapmalıyız?

    Vergi hukuku açısından Hizmet verilmeden önce sözleşme düzenleme zorunluluğu olmaz. 

    Hizmet verilmesi ile vergi doğar ve Fatura düzenlenir. Faturada KDV hesaplanır. 


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİthalat Rejimi Kararı’na Ekli Listeler
    Sonraki İçerikEmsal Kira Bedeli Uygulaması

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz