Ana Sayfa Muhasebe Şirket aktifine kayıtlı binek araçların amortisman giderlerinin tamamı gidere yazılabilir mi?

Şirket aktifine kayıtlı binek araçların amortisman giderlerinin tamamı gidere yazılabilir mi?

662
0

Eskiden aktifimizde kayıtlı binek otolarla ilgili amortismanları tamamını gider yazabilecek miyim?

Araçların eski tarihli girişlerinin olmasının önemi yoktur.

2020 yıl başından itibaren aktif de kayıtlı tüm binek otoların giderlerinin (Amortisman Dahil) %70’i gider, %30 u KKEG olarak kayıtlara alınacaktır.

Faaliyet konum olan oto-alım satım işiyle iştigal etmekteyim. Satmak amacıyla almış olduğum binek otomobiller için harcadığım araç bakım giderlerinin tamamını mı ya da %70 gider %30 KKKG mi yapmalıyız. Yine satmak için aldığımız araçlar için harcanan akaryakıt giderlerinin tamamını indirim konusu yapabilir miyiz?

Satmak amacı ile alınan binek araçlar için Gider kısıtlaması yapılmaz. Giderin tamamı yazılır.

KDV’nin tamamı indirim konusu yapılır.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikHome-Ofis Olarak Kullanılan Dairenin Kirasının Tamamından Stopaj Ödenmelidir!
Sonraki İçerikİş sağlığı ve güvenliği hizmeti alan işyeri sayısı 2020 yılında 9 katına çıkarak 269.752’ye yükseldi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz