Ana Sayfa Vergi Sermaye artışı tespit raporunda geçmiş yıl defterlerine ulaşılamıyorsa raporda hangi bilgilere yer...

    Sermaye artışı tespit raporunda geçmiş yıl defterlerine ulaşılamıyorsa raporda hangi bilgilere yer verilmelidir?

    sermaye, artış, tespit, rapor, defter, devir, düzenleme,

    483
    0

    Limited Şirkete Sermaye artırımı yapacağım. Şirketin kuruluş yılı 1997’dir. 

    En son Sermaye artırımı 2005 yılıdır. 2005 yılı ve sonraki yılı incelediğimde sermaye taahhüdünün yerine getirildiğini ve sermayenin varlığını koruduğunu bugüne gelene kadar görebiliyorum. Fakat önceki sermayenin ödendiği ile alakalı yevmiye no ve defter bilgilerine ulaşmam mümkün değildir. Sermaye artırım raporunun içerik kısmını nasıl ilerletmem gerekir?

    Tespit raporunuzu güncel mali bilgilere düzenlemeniz halinde sorun yaşanmayacağı kanaatindeyiz.

    Zira bugüne kadar sorun olmadı.

    Limited şirket sermaye artırımına gidecektir.  Ortaklardan biri üzerine kayıtlı gayrimenkulü sermaye olarak devretmek istiyor. Gayrimenkulü devir yapacak olan ortağın gayrimenkulü alış zamanı 4 yıl öncesi. Gelir Vergisi Kanunu’nun 80’inci maddesi uyarınca miras ve bağış yolu ile alınan konutlar hâriç, gayrimenkul alış tarihinden itibaren “tam 5 yıl içinde” elden çıkarılması durumunda değer artış kazancı vergisine konu olur ibaresi sebebiyle ayni sermaye olarak şirkete devredilmek istenen gayrimenkulün devri nedeniyle ortağa değer artış kazancından dolayı beyanname verme zorunluluğu doğar mı?

    Ayni sermaye olarak şirkete devredilmek istenen gayrimenkulün devri nedeniyle ortağa değer artış kazancından dolayı yıllık GV beyannamesi verecektir.


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİnternette “Youtube” Olarak Reklam Alanlar Vergi Ödeyecekler mi?
    Sonraki İçerik1 Marttan itibaren sigorta şirketlerine düzenlenecek faturalarda KDV tevkifatı yapılmalı mıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz