Ana Sayfa Mevzuat Sermaye artırımında ortaklara olan borçları sermayeye eklemek için nasıl bir karar almalıyız?

Sermaye artırımında ortaklara olan borçları sermayeye eklemek için nasıl bir karar almalıyız?

Sermaye artırımında ortaklara olan borçları sermayeye eklemek için nasıl bir karar almalıyız?

649
0

331 ortaklara borçlar da bulunan tutarın sermaye artırımında nasıl kullanmalıyız ve nasıl bir yol izlemeliyiz?

Sermaye artışında artan sermayenin karşılama kalemi olarak tadil metninde yer verilerek bu kayıttaki alacaklar sermayeye eklenebilmektedir.

Tescil aşamasında bu ortak alacaklarının ortaklarca şirkete nakit verilen bir borçtan kaynaklı alacak olduğunun belirtilmesi gerekir, aksi haldeki bir alacak isi mutlaka ayni sermaye prosedürü uygulanması gerekmektedir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikGelir vergisinden istisna olan tazminat ve yardım ödemeleri hangileridir?
Sonraki İçerikDahilde İşleme İzin Belgesi taahhüdünü kapatamayanlara ek süre imkanı getirildi 28 Kasım 2019

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz