Ana Sayfa Muhasebe Serbest meslek mensupları e-smm’ye 2020 Temmuz’da başlayabilir mi?

Serbest meslek mensupları e-smm’ye 2020 Temmuz’da başlayabilir mi?

Serbest meslek mensupları e-smm’ye 2020 Temmuz’da başlayabilir mi?

584
0

İnteraktif vergi dairesinden e-smm başvurusu yaptım. Haziran ayı içerisinde e-imza temin ettim. Fakat e-imza sahibi olmama rağmen 30 Haziran tarihine kadar kâğıt ortamında makbuz düzenledim. Temmuzdan sonra e-makbuz sistemine bağlanıp kesebilir miyiz?

30 Haziran’a kadar kâğıt makbuz düzenleyebilirsiniz. Ancak isterseniz hemen de e-smm düzenleye başlayabilirsiniz.

Anonim şirket olan A Hastane işletmesinde çalışan doktorlar aynı zamanda Ortak, yönetim kurulu başkanı ve üyeleridir. Bu ortaklar aynı zamanda kendi muayenehanelerinden dolayı Serbest Meslek Erbabı veya farklı kendi şirketleri de bulunmaktadır. Bu doktorların A hastanesine vermiş oldukları aylık değişken hizmet hakkedişleri için kendi şirketlerinden fatura veya Serbest meslek makbuzu alınması uygun mudur?

Doktorlar hastaneye fatura veya Serbest Meslek makbuzu düzenleyebilir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

e-SMM Yol Haritası

Meslek mensupları bulundukları il dışındaki mükelleflere hizmet verebilir mi?

Diş hekimleri hekim pos cihazlarıyla beraber E- serbest meslek makbuzu kullanabilir mi?

 

 

Önceki İçerikElektronik kitap ve dergi satışlarında KDV oranı nedir?
Sonraki İçerikAvukatlar yasal defterlerinin kayıtlarını tutup beyannamelerinin bildirimlerini yapabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz