Ana Sayfa Muhasebe Avukatlar yasal defterlerinin kayıtlarını tutup beyannamelerinin bildirimlerini yapabilir mi?

Avukatlar yasal defterlerinin kayıtlarını tutup beyannamelerinin bildirimlerini yapabilir mi?

Avukatlar kendi defterlerini tutabilir ve beyannamelerini gönderebilir mi?

1692
0

Avukatlar kendi defterlerini tutabilir ve beyannamelerini gönderebilir mi?

Avukatlar kendi defterini tutar vergi dairesinden aldıkları şifre ile de sadece kendi beyannamelerini gönderebilirler. Avukatlar 3568 sayılı yasada belirtilen defter tutma işini yapamazlar. (Kendilerininki hariç)

Mükelleflerim arasında İşletme Hesabı Esasına göre defter tutanlar da var. Defter Beyan Sisteminden tutulan işletme defteri yanı sıra, “stok defteri” veya “envanter takip listeleri” tutmak zorunlu olarak gözükse de sanki pek tutulmuyor izlenimi sezinledim. Öğrenmek istediğim, “stok defteri” veya “envanter takip listeleri” tutulması zorunlu mu ve zorunlu olduğu halde tutulmazsa hangi yaptırımlarla karşılaşılabilir?

Ticari defterlerin tanımı TTK’da yer almakla birlikte defterlerin tutulmalarına ilişkin düzenlemeler Maliye tarafından ilan edilmektedir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Avukatın envanterine kayıtlı aracın satışında hangi bedel üzerinden serbest meslek makbuzu düzenleneceği

Hangi avukatlık hizmetlerinde KDV %8 olmuştur?

Avukatlar aynı büroda veya ortaklık şeklinde faaliyet gösterebilir mi?

 

 

Önceki İçerikSerbest meslek mensupları e-smm’ye 2020 Temmuz’da başlayabilir mi?
Sonraki İçerikÜzerinden hiçbir değişiklik yapılmadan satılan ürünler için GEKAP beyannamesi bildiriminde bulunmalı mıyız?v

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz