Ana Sayfa Vergi Serbest meslek mensupları birbirlerine makbuz düzenleyebilir mi?

    Serbest meslek mensupları birbirlerine makbuz düzenleyebilir mi?

    590
    0
    Serbest meslek faaliyetine devam etmekteyim. Benim gibi serbest meslek faaliyetinde bulunan mali müşavir meslek mensubuna makbuz kesebilir miyim?

    SMMM ler hizmet verdiği başka bir SMMM ye e-smm düzenler Makbuzda GV stopajı ve KDV hesaplar. Denetim yaptığınız firmaya vergi hukukuna göre e-smm düzenleyebilirsiniz.

    Ancak; KGK mevzuatı açısından sakınca olup olmadığı konusunda bilgi sahibi değiliz.


    Şirket açılışı yaptığımız firma alınan ücreti kuruluş ve örgütlenme gideri olarak bizden s.m. makbuzu istiyor. Düzenleyeceğim serbest meslek makbuzunu kuruluş ve örgütlenme gideri olarak kesebilir miyim?

    Aldığınız hizmet bedeli için e-smm düzenlenecek makbuzda % 20 GV stopajı ve % 18 KDV hesaplanacaktır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikABD’ye ihracatta işler kolaylaşıyor: TOBB ABD’de ticaret merkezi kurdu
    Sonraki İçerikŞirketin yapmış olduğu taşeronluk hizmeti karşılığında teslim alınacak dairelerin inşaat bitiminde müteahhit firma tarafından satışının yapılması halinde vergilendirme

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz