Ana Sayfa Vergi Serbest meslek mensupları aldıkları ürünleri hangi belge ile iade edebilir?

    Serbest meslek mensupları aldıkları ürünleri hangi belge ile iade edebilir?

    Türkiye’de yerleşmiş olmayan yabancı uyruklu GERÇEK KİŞİLERE, münhasıran sağlık kurum ve kuruluşlarının bünyesinde verilen;- koruyucu hekimlik, - teşhis, - tedavi - rehabilitasyon hizmetleri 01.06.2018 tarihinden itibaren KDV’den istisna edilmiştir. GV stopajı yapılmaz.

    407
    0
    Mali Müşavir ofisi olarak masa üstü telefon santrali satın aldık. Şimdi telefonu iade edip, yeni telefon alacağız. Bu durumda biz iade edeceğimiz telefon için serbest meslek makbuzumu keseceğiz?

    Serbest meslek erbapları e-smm düzenleyecektir.

    (Hizmet satışı yapmadığınız için e-smm düzenlerken KDV ye dikkat etmeniz gereklidir.) 


    Doktor mükellefim Uruguay’da çalışan bir kişiyi ameliyat etmiştir. Verdiğimiz sağlık hizmetine karşılık düzenleyeceğimiz faturayı Uruguay’daki sosyal sigorta güvencesi olan şirketine düzenlememizi istediler. Düzenleyeceğimiz faturada KDV ve stopaj olacak mı?

    7104 Sayılı Yasa ile KDV Kanunu’nun 13. Maddesine (l) bendi eklenmiştir. 

    Böylece Sağlık Bakanlığınca izin verilen gerçek veya tüzel kişiler tarafından, Türkiye’de yerleşmiş olmayan yabancı uyruklu GERÇEK KİŞİLERE, münhasıran sağlık kurum ve kuruluşlarının bünyesinde verilen;- koruyucu hekimlik, – teşhis, – tedavi – rehabilitasyon hizmetleri 01.06.2018 tarihinden itibaren KDV’den istisna edilmiştir. GV stopajı yapılmaz. 

    Hastanın adı ve soyadının mutlaka e-smm de olması gerekir makbuz istenilen kurumun ismi de yazılabilir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikVergi ödemesinin nakit olarak ve Kredi Kartıyla yapılabileceği anlaşmalı bankalar.
    Sonraki İçerikOtomobil satışları 2020 yılında geçen yıla göre %57,6 oranında artarak 610.109 adet oldu

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz