Ana Sayfa SGK Raporlu olunan günlerde personellerin ücret hesaplaması nasıl yapılmalıdır?

    Raporlu olunan günlerde personellerin ücret hesaplaması nasıl yapılmalıdır?

    656
    0

    2 güne raporlarda ücret kesintisi yapmıyoruz. 31 gün çeken günlerde 3 gün veya 4 günlük rapor getiren personele ücret kesintisi nasıl yapılacaktır. 3 gün rapor getiren personel için 1 gün kesinti yapacağım. 31 çeken ay olduğundan yine 30 günlük yevmiye mi yoksa 29 gün mü bildirmemiz gerekmektedir?

    Ay içinde eksik çalışması bulunan sigortalıların prim ödeme gün sayıları;

    (Ay/dönemdeki toplam gün sayısı – Eksik gün sayısı = Prim ödeme gün sayısı) formülü ile belirlenir.

    31 gün çeken ayda 5 gün raporlu olan sigortalının;

    Prim ödeme gün sayısı 31-5=26, Eksik gün sayısı 5 olarak bildirilecektir.

    31 gün çeken ayda 1 gün raporlu olan sigortalının; Prim ödeme gün sayısı 31-1=30 olacağından, Prim ödeme gün sayısı “30” gün olarak bildirilecek ve eksik gün sayısı girilmeyecektir. 30 gün çeken ayda 14 gün raporlu olan sigortalının; Prim ödeme gün sayısı 30-14=16, Eksik gün sayısı ise 14 olarak bildirilecektir.

    30 gün çeken ayda 1 gün raporlu olan sigortalının; Prim ödeme gün sayısı 30-1=29, Eksik gün sayısı ise 1 olarak bildirilecektir.

    28 gün çeken şubat ayında 3 gün ücretsiz izinli olan sigortalının; Prim ödeme gün sayısı 28-3=25, Eksik gün sayısı ise 3 olarak bildirilecektir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikGeçici koruma sahibi kişiler çalışma iznine başvurabilir mi?
    Sonraki İçerikİstanbul’da 2020 yılının üçüncü çeyreğinde konut satışlarında sıfır konutta %21,7 ve ikinci elde %96,5 artış kaydedildi

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz