Ana Sayfa SGK Rapor alan personelimizin raporlu olduğu günleri çalıştı olarak SGK sisteminden onaylayabilir miyiz?

    Rapor alan personelimizin raporlu olduğu günleri çalıştı olarak SGK sisteminden onaylayabilir miyiz?

    Raporlu olan personelin bildirimi

    650
    0

    Bir çalışanımız 3 günlük istirahat raporu aldı. Rapor onaylanırken “Çalıştı” denilerek, eksik gün bildirilmemesinin herhangi bir cezai yaptırımı olur mu? 

    Çalıştı ve çalışmadı diyerek bildirim yapmanız halinde ipc olmayacaktır.

    2 Mart 2013  CUMARTESİ

    Resmî Gazete

    Sayı : 28575

    TEBLİĞ

    Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığından:

    İSTİRAHATLİ OLAN SİGORTALILARIN İŞYERİNDE ÇALIŞMADIKLARINA

    DAİR BİLDİRİMİN İŞVERENLERCE SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNA

    GÖNDERİLMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA

    TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ

    MADDE 1 – 12/5/2010 tarihli ve 27579 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan İstirahatli Olan Sigortalıların İşyerinde Çalışmadıklarına Dair Bildirimin İşverenlerce Sosyal Güvenlik Kurumuna Gönderilmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğin 5 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

    “MADDE 5 – (1) Bildirimin, http://www.sgk.gov.tr internet adresinde “İŞVEREN” menüsü, “Çalışılmadığına Dair Bildirim Girişi”, “Kullanıcı Şifre Ekranı”, “Çalışılmadığına Dair Bildirim İşlemleri”, “Giriş” bölümünde yer alan bilgiler kaydedilmek suretiyle işverenler tarafından sigortalıların hak ettikleri istirahat süresinin bitim tarihinin içinde bulunduğu aya ait aylık prim hizmet belgesinin verileceği son gün mesai bitimine kadar elektronik ortamda Kuruma gönderilmesi zorunludur.

    (2) Aylık prim hizmet belgesinde eksik gün nedeni olarak geçen 01 kodu ile (istirahat) bildirilen sigortalılar için bu bildirim çalışılmadığına dair bildirim yerine geçer.”

    MADDE 2 – Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

    MADDE 3 – Bu Tebliğ hükümlerini Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı yürütür.


    Kaynak: İsmmmo, GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİş yeri kapanışlarında kayıtlı demirbaşlar için fatura düzenlenmeli midir?
    Sonraki İçerikRaporlu olan personelin ücretini işveren ödeyebilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz