Ana Sayfa SGK Raporlu olan personelin ücretini işveren ödeyebilir mi?

    Raporlu olan personelin ücretini işveren ödeyebilir mi?

    Raporlu personele ödenecek ücret

    526
    0

    İşçi 18-19 ağustosta ve 23-25 ağustosta raporlu. Bu durumda işverenin bordroda göstermesi gereken gün sayısı nedir? İlk raporunun 2 gününü ve ikinci raporunun 2 gününü işveren mi

    Sosyal Güvenlik Kurumu sigortalıya geçici iş göremezlik ödeneğini (rapor ödemesini) alınan raporun 3. gününden itibaren ödemeye başlar. Ancak ilk iki günlük raporun ücretinin işveren tarafından ödeyeceğine dair Yasada düzenlenen bir kanun maddesi yoktur. 1 veya 2 gün rapor alanlara Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından rapor parası ödenmez.

    İşçi maktu ücretli ise almış olduğu iş göremezlik ödeneği düşülerek işçiye ücreti ödenir. 

    Mevcut durumunuzda bu söz konusu değildir. Fiili çalışma da olmadığından ücret ödeyip ödememe işverenin inisiyatifindedir.


    Kaynak: ismmmo,GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikRapor alan personelimizin raporlu olduğu günleri çalıştı olarak SGK sisteminden onaylayabilir miyiz?
    Sonraki İçerikVergi affı kapsamına girmeyen vergi borcu taksitle ödenebilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz