Ana Sayfa Haberler PTT’ye e-tebligat başvurusu yapılabiliyor mu?

PTT’ye e-tebligat başvurusu yapılabiliyor mu?

1654
0

UETS (ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ) başvurusunu kimler nasıl yapacaktır?

Bu durumda şirketler hiçbir harekette bulunmayacak PTT bu başvuracak kurumları ve diğer bütün bilgileri, bu kurumların bağlı olduğu birlik bakanlık veya diğer kurumlardan toplu olarak kendisi mi isteyecek acaba?

Bizim mükellefler adına herhangi bir işlem yapmamız gerekiyor mu?

Gerekiyorsa nereye nasıl başvuru yapılacak?

 

PTT UETS SİSTEMİ KURUMSAL BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLADIĞIMIZDA AŞAĞIDAKİ İFADE YERALMAKTADIR; Kurumsal Ön Başvuru Hakkında Bilgilendirme 15 Mart 2018 tarih ve 30361 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “İcra ve İflas Knunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun” kapsamında 7201 sayılı kanuna eklenen geçici madde (7101 sayılı kanunun 50.maddesi) doğrultusunda Elektronik Tebligat adreslerinin verilmesi için Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi, elektronik tebligat adreslerini oluşturmak amacıyla ihtiyaç duyduğu tüm bilgi ve belgeleri; İlgili kamu kurum veya kuruluşundan, Mahallî idareler bakımından İçişleri Bakanlığından, İlgili kamu iktisadi teşebbüsünden, İlgili kamuya ait ortaklıktan, Şirketler ve kooperatifler bakımından Gümrük ve Ticaret Bakanlığından, İlgili kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşu veya üst kuruluşundan, Türkiye Noterler Birliğinden, Türkiye Barolar Birliğinden, İster hükmü getirilmiştir. Bu nedenle tüzel kişiliklere oluşturulan adreslere ilişkin bilgiler tüzel kişiliğin bağlı bulunduğu Kurum, Kuruluş veya Birlik’ten talep edilir. Online başvuru ve PTT Merkezlerine başvuru yapılamaz.

 

Odamızca bu konuda seminer yapılmış ve bilgi notu sayfamızda yer almaktadır, konu hakkında süreç henüz netleşmemiş olup PTT sayfasından da takip edilmesi yarar sağlayacaktır.

 

Elektronik Tebligata İlişkin PTT Duyurusu – 9.1.2019

https://www.muhasebenews.com/elektronik-tebligata-iliskin-ptt-duyurusu-9-1-2019/

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Elektronik Tebligata İlişkin PTT Duyurusu – 9.1.2019

 

Elektronik Tebligata İlişkin PTT Duyurusu – 9.1.2019

 

PTT E-tebligat adresi LTD. ŞTİ’ler için zorunlu mudur?

 

PTT’den elektronik tebligat adresi alma zorunluğu ne zaman başlıyor?

 

Adi ortaklık 7201 kanun gereği tebligat adresi almak zorunda mıdır?

 

Tasfiye halinde olan firmalar e-tebligat başvurusu yapacak mı?

 

KEP adresi alanlar ayrıca E-tebligat başvurusu yapacak mı?

 

Şahıs firmaları (işletme ve bilanço) Elektronik tebligat başvurusu yapacak mı?

 

Şirket hissesini devir alan kişi Vergi dairesine yeniden e-Tebligat için başvuru yapacak mıdır?

 

 

Önceki İçerikSürekli Görevle Yurt Dışında Bulunan Memurlara Ödenecek Aylıklara İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar
Sonraki İçerike-Serbest Meslek makbuzu kesmek zorunluluğu başladı mı?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz