Ana Sayfa Dünya Polonya’da ihracat 21.5 milyar Dolara ulaştı

Polonya’da ihracat 21.5 milyar Dolara ulaştı

561
0

Polonya İstatistik Kurumu’nun yayınladığı verilere göre, Polonya’da USD cinsinden ifade edilen ihracat 21.5 milyar USD olurken, ithalat 21.3 milyar USD olmuştur (ihracat %1,9 ve ithalat %2,0). Alacaklı bakiye, geçen yılın aynı döneminde olduğu gibi 0.2 milyar USD seviyesine ulaştı. Euro cinsinden ifade edilen ihracat 19,3 milyar, ithalat ise 19,1 milyar Euro (ihracatta %0,4 ve ithalatta %0,3 artış oldu) olarak gerçekleşti. Geçtiğimiz yılın Ocak ayında olduğu gibi, alacaklı bakiye 0,2 milyar Euro seviyesine ulaştı.

Polonya, gelişmiş ülkelerle toplam ihracatta en büyük paya sahiptir: % 87,3 (AB %80,8) ve ithalat -% 62,8 (AB %54). Ancak, en az paylar, Ocak 2019’da toplam ihracatta %5,5 olan ithalat ve %8,2 ile Orta ve Doğu Avrupa ülkelerinde görülmüştür.

Bu yılın Ocak ayında Polonya’nın ana ticaret ortakları arasında olan İspanya, Fransa ve ABD’ye ihracatta ve ABD, Güney Kore, Çin ve Rusya’dan ithalatta artış yaşandı.

Ocak 2020’de Polonya ticaret ortaklarının ilk on ihracatında cirosu %66,2 olurken, toplam ithalatı %64,9 oldu.


Kaynak:Polonya İstatistik Kurumu / Link: file:///C:/Users/tercume/Desktop/foreign_trade_turnover_of_goods_in_total_and_by_countries_in_january_2020.pdf
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikÜcretlere ilişkin verilecek beyannamede gelir beyan sınırı nedir?
Sonraki İçerikSanayi Üretim Endeksi %5,1 artış gösterdi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz