Ana Sayfa Vergi Personel kiralamalarında KDV tevkifatı yapılmalı mıdır?

Personel kiralamalarında KDV tevkifatı yapılmalı mıdır?

728
0

Asıl işi personel kiralama olmayan bir donanım yazılım firması başka bir firmanın bilgi işlem departmanında çalışmak üzere 1 yıl süreli personel kiralama sözleşmesi yapacaktır. Personel firmanın bilgi işleminde çalışacak. Bu durumda KDV tevkifatı yapılmalı mıdır?

Asıl işi ne olursa olsun iş gücü kiralaması için KDV tevkifatı yapılması gerekir.

 

Belgesel çekimi için senaryo yazdırdık. Buna istinaden 50.000 TL şirket hesabından ödeme yapıldı. Fakat kişi mükellef değil. Burada belgelendirilme açısından gider pusulası mı kesmek gerekir?

Senaryo yazarlığı ve yönetmenlik faaliyetini Kültür ve Turizm Bakanlığından alınacak yazı ile eser niteliği taşıdığının tespit edilmesi halinde elde edeceği hasılata münhasır olmak üzere, Gelir Vergisi Kanununun 18 inci maddesinde yer alan istisnadan faydalanmanız mümkün bulunmakta olup, söz konusu istisna kapsamında bulunan çalışmalarınızın Gelir Vergisi Kanununun 94 üncü maddesinin birinci fıkrasına istinaden tevkifat yapmak mecburiyetinde olanlarca satın alınması halinde tarafınıza yapılacak ödemelerden % 17 gelir vergisi tevkifatı yapılacaktır.

Ayrıca ödemenin Brüt tutarı üzerinden % 18 KDV hesaplanır ve (2) no.lu KDV beyannamesi ile beyan edilir ve ödenir. Ödenen KDV (1) no.lu KDV beyannamesinden indirilir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikBrexit ekonomiyi nasıl etkileyecek?
Sonraki İçerikİspanya’ya gelen uluslararası turistlerin harcamaları Aralık 2019’da arttı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz