Ana Sayfa SGK Part Time çalışan personelin çalıştığı süreler içerisinde rapor alması durumunda SGK eksik...

    Part Time çalışan personelin çalıştığı süreler içerisinde rapor alması durumunda SGK eksik gün bildirim kodu ne olmalıdır?

    3289
    0
    Tereddüt ettiğimiz bir “eksik gün” kod konusu var. 
    Part-time ve Puantaj usulüyle çalışan bir personelin durumu şöyle: Ocak 2021 de 6 gün çalışmış puantajına göre. 10 gün de istirahati var. Eksik günü 25 gün. A-Eksik gün nedeni olarak ne yazacağız? 

    12 kod Birden fazla: Eksik gün sebebi birden fazla ise bu kodla bildirim yapılır. (Hem hastalıktan raporlu olması hem de kısmi istihdam olması gibi) Eksik gün nedeninin niteliğine göre her zaman düzenlenebilir nitelikte olan veya olmayan belgelerle ispat edilir. Raporlu olunan günler için çalışmamıştır kutucuğu mutlaka işaretlenmelidir.


    Ocak ayı için 31 günlük kısa çalışma talebinde bulunduk. Fakat İş- Kur’dan ret geldi. Bu durumda işçinin SGK prim günleri normal tam olarak mı yapmamız gerekiyor?

    İşçiler fiilen çalışmadılar ise ya 21 kod ücretsiz izin verilmelidir. İşçinin yazılı rızası alınarak yıllık ücretli izin kullandırılabilir. İşçiler çalıştılarsa normal aphb bildirimi çalıştı olarak tam yapılmalıdır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikMali Müşavirler meslek odası seçimleri için yaptıkları harcamaları gider yazabilir mi?
    Sonraki İçerik2020 yılı Kasım ayında toplam LPG üretimi geçen yılın aynı ayına göre %0,96 azalarak 85.386,047 ton oldu

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz