Ana Sayfa Vergi Pandemi nedeniyle meslek mensupları ikametgah adreslerinde faaliyet gösterebilir mi?

    Pandemi nedeniyle meslek mensupları ikametgah adreslerinde faaliyet gösterebilir mi?

    481
    0
    2021 yılında büro açmak istiyorum. Pandemi durumundan dolayı evde çalışma ağırlıkta oluyor.
    Bu döneme özel durum var mıdır?

    Meslek mensupları İkametgâh adreslerini mesleki faaliyetleri için kullanamazlar.


    Sahte sigortalı çalıştıran işyerinde bağımlı olarak çalışan meslek mensubunun işverenle birlikte müteselsil sorumluluğu var mı?

    Muhsgk ile yapılan iş ve işlemin yasalara uygunluğundan bu işlemlere ilişkin düzenlenen belgelerin doruluğunda kendi kusurlu ve kasıtlı hatası bulunulması ve bunun kurumca tespit edilmesi halinde işverenle birlikte sorumluluk söz konusudur.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikAsıl işverenin SGK borç yapılandırılmasına alt işverenin borçları da dahil edilecektir.
    Sonraki İçerikÜcretsiz izne ayrılmış olan çalışanlar için Nakdi Ücret Desteği ödemeleri bugün yapılacak 9.12.2020

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz