Ana Sayfa Güncel ÖSYM Sınavına Gireceklere Müjde!!!

ÖSYM Sınavına Gireceklere Müjde!!!

1245
0

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer tarafından geçtiğimiz yıllarda birçok mağduriyet yaşayan öğrencilere ÖSYM sınavında uygulanan “15 Dakika Kuralı”nın kaldırıldığı açıklandı.

ÖSYM Başkanı Özer ayrıca değişen üniversite giriş sistemi, süresi ve ücretleri hakkında açıklamalarda bulundu. Özel bir gazeteye açıklamalarda bulunan ÖSYM Başkanı sınav başvurularının Mart ayında sınavın ise Haziran da Ramazan Bayramı sonrasında yapılacağını söyledi. Sınava giriş ücretleri hakkında da çalışmalar yapıldığını açıklayan ÖSYM Başkanı, soru sayısının da azaldığı için ölçme kabiliyetine odaklanacaklarını belirtti.

ÖSYM Başkanı Özer, sınava girecek adaylar için, daha önceki yıllarda olduğu gibi sınava başlama saati 10:00 olacağını ancak bu saatten sonra gelenlerin sınava alınmayacaklarını ifade etti. Sınav ücreti ile ilgili de daha önce 160 TL civarında olan sınav ücretinin (YGS’de 60 TL, LYS’nin her biri 40 TL) yaklaşık 120 TL olması için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Kaynak: ÖSYM Başkanlığı – Basın Açıklaması

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikDağıtım Bağlantı Bedeli Tutarı Belirlendi!!!
Sonraki İçerikİşsizlik Sigortasına Başvurularda Düşüş!!!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz