Ana Sayfa Vergi Okulların öğrencilere verdiği başarı ödülleri kazanç tespitinde indirim konusu yapılabilir mi?

Okulların öğrencilere verdiği başarı ödülleri kazanç tespitinde indirim konusu yapılabilir mi?

Okulların öğrencilere verdiği başarı ödülleri kazanç tespitinde indirim konusu yapılabilir mi?

613
0

Konu: Özel okul tarafından başarılı öğrencilere verilen para ödülünün safi kazancın tespitinde gider olarak indirim konusu yapılıp yapılamayacağı hk.

… Özel okul işletmeciliği faaliyetinde bulunduğunuz ve duyuru yapmak suretiyle yıl içinde dereceye giren öğrencilerinize çeşitli para ödülleri vermeyi düşündüğünüz belirtilerek, banka hesabına yatırmak suretiyle başarılı öğrencilere yapacağınız bu ödemelerin ticari kazancınızın tespitinde gider olarak indirim konusu yapılıp yapılamayacağı…

…Basın yayın kuruluşları ve benzeri araçlar vasıtasıyla önceden ilan edilmek şartıyla, yıl içinde dereceye giren öğrencilerinize verilen para ödülleri, eğitim kurumunun tanıtımını amaçlayan ve doğrudan ticari fayda sağlayan dolayısıyla ticari kazancın elde edilmesi ile ilgili bulunan reklam harcaması mahiyetinde olduğundan, bu harcamaların 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 40’ıncı maddesinin birinci fıkrasının (1) numaralı bendi uyarınca ticari kazancınızın tespitinde gider olarak dikkate alınması mümkün bulunmaktadır.

 


Kaynak: Antalya Vergi Dairesi Başkanlığı Gelir Kanunları Grup Müdürlüğü 02.09.2019 – 49327596-120.01.02.07[GVK.ÖZ.2018.97]-E.165858
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKoruyucu aileler baktıkları çocuklar için asgari geçim indirimi alabilir mi?
Sonraki İçerikYeni yılda bilanço usulüne tabi olacak gerçek kişi ticaret odasına kayıt olmak zorunda mıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz