Ana Sayfa Muhasebe Okullara yapılan bağışlara istinaden düzenlenen satış faturaları KDV’den muaf mıdır?

Okullara yapılan bağışlara istinaden düzenlenen satış faturaları KDV’den muaf mıdır?

Okullara yapılan bağışlara istinaden düzenlenen satış faturaları KDV’den muaf mıdır?

668
0

 Ahşap oyuncak satışı yapacağız. Okula bağış yapacağız. Faturayı nasıl keseceğiz? KDV ve vergiden muaf mıdır?

Satacağınız kişinin okula bağışlaması sizin satışınızda ve fatura düzenlemenizde özel bir durum olmaz. Siz faturayı KDV hesaplayarak satacaksınız. (Normal satış.) Bağış yapacak kişi için GVK 89 ve KVK 10.madde hükümleri uygulanır. Sizin satışınız ile bağlantısı olmaz.

Bildiğiniz gibi irtibat ofisi çalışanları Türkiye’de hizmet arz eden gerçek kişinin bağlı olduğu işverenin dar mükellef kurum olması, bu kurumun da Türkiye’de hiçbir şekilde kazanç elde edecek şekilde faaliyette bulunmaması, Dar mükellef kurumda çalışan kişinin hizmet erbabı ve yapılan ödemenin de ücret niteliğinde olması, Dar mükellef kurumun Türkiye’deki personeline yapılacak ödemenin bu kurumun yurtdışı kazançlarından karşılanması, Ücretin döviz olarak ödenmesi, Ödenen ücretin dar mükellef kurumun Türkiye’deki hesaplarına gider olarak kaydedilmemesi, bu şıklardan dolayı personelleri için gelir vergisi kesintisi yapılmıyor. Bu durumda aynı zamanda 2020 yılı için tek işverenden alınan ücret için 600.000,00 TL üzeri ücretlerde gelir vergisi beyanname verilmesin durumundan da muaf mı oluyorlar ?

GVK 23/ 14.maddeye göre vergi istisnası uygulanan gelirin yıllık toplamı ne olursa olsun Yıllık beyanname verilmez.

Bu kişi aynı zamanda 2020 yılı için tek işverenden alınan ücreti 600.000,00 TL aşması halinde Yıllık beyanname verilecek. İstisnadan (GVK 23/14) yararlanılan ücret bu ücret ile birleştirilmez.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Ayni Bağış ve Yardımlar Vergiden Düşülebilir mi?

Milli Eğitim Bakanlığı’na Bağışlanan Okul için ödenen KDV indirim konusu yapılabilir mi?

Milli Eğitim Bakanlığı’na Bağışlanan Okul için ödenen KDV indirim konusu yapılabilir mi?

 

 

Önceki İçerikEnerji Bakanlığı: Ağustos ayında Türkiye’nin ilk entegre güneş paneli üreten fabrikasını devreye alacağız
Sonraki İçerikTüm işletme kredisi türleri ile bireysel taşıt kredilerinde talepte artış görülürken, konut ve diğer bireysel kredilere olan talepte azalış oldu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz