Ana Sayfa SGK Nevi değişikliklerinde SGK teşvikleri yeni şirkette devam eder mi?

    Nevi değişikliklerinde SGK teşvikleri yeni şirkette devam eder mi?

    SGK Teşvikinde ortalama sigortalı sayısı tespiti kriterleri nelerdir?

    992
    0

    SGK Teşvikinde ortalama sigortalı sayısı tespiti kriterleri

    2018 yılında açılan bir işletme aynı yıl içinde ilk işçisini 9/2018 döneminde işçi çalıştırmaya başladı.

    İlk açılış olduğu için, ilk 3 ay 6111 sayılı teşvikten yararlandı. Daha sonra 27103 sayılı teşvikten yararlanmaya başladı. 27103 sayılı teşvikten yararlanma süresi bitti. İşyerinde, şu anda 2 işçi çalışıyor. Biri 27103 sayılı teşvikten yararlanmaya devam ediyor. İşe ilk giren işçi tekrar, İŞKUR kaydı olduğu için, 30 ay doluncaya kadar, 6111 sayılı yasadan yararlanmaya devam edebilir mi?

    Ortalama sigortalı sayısı, kapsama giren sigortalının işe giriş tarihinden önceki altı aylık sürede Sosyal Güvenlik Kurumuna verilmiş olan aylık prim ve hizmet belgelerinde kayıtlı toplam sigortalı sayısının, aynı dönem aralığında Kuruma bildirim yapılmış ay sayısına bölünmesi suretiyle bulunması şartı bulunmaktadır. Kapsama giren her bir sigortalı için ortalama sigortalı sayısının kaç olduğu, sigortalıların sisteme tanımlanmasının ardından 4447 Geçici 10. Madde Giriş programı vasıtasıyla hesap edilerek ekranda gösterildiğinden, kapsama giren her bir sigortalı için ortalama sigortalı sayısının işverenlerce/meslek mensuplarınca ayrıca hesaplanmasına gerek bulunmamaktadır.

    Tür değişikliğinde SGK teşvikleri devam eder mi?

    Şahıs firmasını Anonim Şirketine çevirdiğimizde şahıs firmasında iken devam eden 6111,27103 gibi teşvikler Anonim Şirkette de devam eder mi?

    Tüzel kişilikle beraber dosya numarası da değişecektir. Teşvikler işyeri dosya bazında işçilerinde teşvik şartlarına taşımaları halinde devam edebilmektedir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikEvlilik nedeniyle işten çıkmak isteyen personelimizin işte çıkışını yapabilir miyiz?
    Sonraki İçerik1 Nisan tarihi itibariyle kısa çalışma ödeneğine başvuru yapmış firma ücret bordrosunu nasıl hesaplamalıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz