Ana Sayfa SGK Evlilik nedeniyle işten çıkmak isteyen personelimizin işte çıkışını yapabilir miyiz?

    Evlilik nedeniyle işten çıkmak isteyen personelimizin işte çıkışını yapabilir miyiz?

    Kadın işçinin evlenmesi fesih yasağı kapsamında mıdır?

    710
    0

    9 ay önce evlenen bir çalışanımız evlilik nedeni ile işten ayrılmak istemektedir. Evlenme ile işten ayrılma Kovid yasakları dışında mıdır?

    13 Kadın işçinin evlenmesi fesih yasağı kapsamında değildir.

    Kartal SGK’ya bağlı bir şantiyemiz var. Buradaki inşaat bitti. Firmamızın merkezi Bahçelievler’dedir. Kartal SGK bağlı şantiyedeki işçileri nakil olarak Bahçelievler’deki merkez dosyamıza alabilir miyiz?

    İşçileri 18 kod İşin sona ermesi ile çıkartabilirsiniz. Fesih yasağı kapsamına girmemektedir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKişi özel yatında çalıştıracağı kişi için sigorta tescili yaptırmalı mıdır?
    Sonraki İçerikNevi değişikliklerinde SGK teşvikleri yeni şirkette devam eder mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz