Ana Sayfa Çalışma Hayatı Nakdi ücretsiz izin desteği alan bir personel başka bir iş yerinde sigortalı...

    Nakdi ücretsiz izin desteği alan bir personel başka bir iş yerinde sigortalı olarak çalışabilir mi?

    497
    0
    Bir personelimiz yaklaşık 5 aydır ücretsiz izindedir. Kendisi 10 yıldır bizimle çalışıyor. Kıdem tazminatını yakmamak için işten ayrılmıyor. Fakat ücretsiz izin maaşı kendisine yeterli gelmediği için farklı bir iş yerinde çalışmak istiyor. Biz kendisini tam zamanlı olarak çalıştırmaya çağırana kadar hem bizde sigortalı gözüküp hemde farklı bir işyerinde çalışabilir mi?

    Birden fazla işyerinde kişiler sgk 4’a sigortalı olabilirler. 

    Ancak; 1. kişi ücretsiz izinde ise hangi maaşı almaktadır. 

    Nakdi ücretsiz izinde ise başka bir işte çalıştığı anda destek kesilmektedir. İşveren işçinin NÜD alırken başka işte çalıştığını belgelerse; Yargıtay içtihatlarına göre, ücretsiz izne ayrılan işçinin bu dönemde başka bir işverenle yeni bir iş ilişkisi kurması halinde, işçinin bu davranışı “iş ilişkisinin temelini oluşturan kurallardan olan doğruluk ve bağlılık “kuralına aykırılık oluşturacağından iş akdi işverence haklı nedenle ve tazminatsız olarak feshedilebilecektir.


    Personel annesine hastanede refakat etmek için hastaneden refakatçi kâğıdı almış ve bir süredir işe gelmemektedir. Bu durumda personel için ücretsiz izin olarak bildirebilir miyiz?

    4857 sayılı İş Kanunu’nda, işçilere refakatçi izni verileceğine ilişkin herhangi bir hükme yer verilmemiştir. Dolayısıyla, işçiye, refakatçi izni verilip verilmeyeceği hususu, iş sözleşmesinde veya toplu iş sözleşmesinde bu konuda herhangi bir hüküm bulunmaması halinde, işverenlerin takdirinde bulunmaktadır. İşçinin yazılı rızasının alınması ile 21 kod ücretsiz izin kullanabilirsiniz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikOcak ayında ilk kez kısa çalışma ödeneğinden faydalanacağımız personellerimiz için 7 günlük ücret ödemesi yapmalı mıyız?
    Sonraki İçerikKamuya yapılan işlerde SGK teşviki var mıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz