Ana Sayfa Çalışma Hayatı Ocak ayında ilk kez kısa çalışma ödeneğinden faydalanacağımız personellerimiz için 7 günlük...

    Ocak ayında ilk kez kısa çalışma ödeneğinden faydalanacağımız personellerimiz için 7 günlük ücret ödemesi yapmalı mıyız?

    488
    0
    2020 Mart döneminde KÇÖ’ye başvuruldu. Haziran ayından itibaren KÇÖ sonlandırdı. 
    Faaliyetine devam etti ve 4 personel daha aldı. Aralık ayında faaliyeti durdu KÇÖ alan kişiler yararlanmaya devam etti. 2021 Ocak itibariyle nakdi ücret desteği girişi olan ve haziran ayında personel girişi olan 2 personel için kçö yeni başvuru oluşturuldu. Yeni kçö başvurusunda yeni personeller den kçö hak eden olmadı. Bordro düzenlerken ilk 7 günlük süreyi Ocak başında uygulayacak mıyım? 

    Yeni personeller için ilk yedi gün zorlayıcı neden olarak uygulanmalıdır. Bu süre KÇÖ’nün başladığı günlerin ilk 7 günüdür.


    10 Haziranda işe aldığımız bir personelin performansından memnun kalmadığımız için işten çıkışını yapmak istiyoruz. Ancak işten çıkış yasağı olduğu için 4 kodu ile çıkış yapamayacağız mı

    4 Belirsiz süreli İş sözleşmesinin işveren tarafından haklı sebep bildirilmeden feshi evet fesih yasağı kapsamında olup kullanılması halinde 1 asgari ücret ipc ve varsa kullanılan kçö ler iptal edilmektedir. Normal 21 kod ile ücretsiz izne işçi rızası ve yazılı beyanı ile ayrılabilir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik6111, 27103 ve 17103 sayılı SGK teşvikinden yararlanacak personel sayısı nasıl hesaplanır?
    Sonraki İçerikNakdi ücretsiz izin desteği alan bir personel başka bir iş yerinde sigortalı olarak çalışabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz