Ana Sayfa Duyurular Mükelleflerin mücbir sebep kapsamında olup olmadığı İnteraktif Vergi Dairesi sisteminden sorgulanabilir

Mükelleflerin mücbir sebep kapsamında olup olmadığı İnteraktif Vergi Dairesi sisteminden sorgulanabilir

615
0

518 SAYILI VUK GENEL TEBLİĞİNE GÖRE MÜKELLEFLERİN, MÜCBİR SEBEP KAPSAMIN DA OLUP, OLMADIĞINI İNTERAKTİF VERGİ DAİRESİ SİSTEMİNDEN SORGULAYABİLİRSİNİZ

Bilindiği üzere 518 Seri no’lu Vergi Usul Genel Tebliği ile Mücbir sebep kapsamında olan mükelleflerin Mart-Nisan ve Mayıs/2020 Dönemlerine ait Katma Değer Vergisi ve Muhtasar Beyannameler (Muhtasar Ve Prim Hizmet Beyannameleri Dâhil), BA-BS formu ve Berat yükleme süreleri ile vergilerin ödeme tarihleri ertelenmiştir.

518 Sayılı VUK genel tebliğine göre TÜM GELİR VERGİSİ Mükellefleri ile Tebliğde belirtilen Mücbir sebep kapsamındaki KURUMLAR VERGİ Mükelleflerinin hangilerinin ertelemeden yararlanıp, yararlanamayacağı konusundaki sorun çözülmüştür.

Buna göre;

Tüm Gelir Vergisi Mükellefleri ile mücbir sebep kapsamındaki Kurumlar Vergisi mükellefleri, kendilerine ait ŞİFRE İLE GİB İnternet sitesinde bulunan İNTERAKTİFE Vergi Dairesi sistemini girerek “BİLGİLERİM” sekmesinin (bölümünün) en altında bulunan “518 Sıra no’lu VUK Genel Tebliği Kapsamında Mücbir Sebep Durum Sorgusu” Butonunu kullanarak ERTELEME Kapsamında olup olmadıkları öğrenebilecektir.


Kaynak: İSMMMO 28.03.2020
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKredi Garanti Kurumlarına Hazine Desteğine İlişkin Kararda değişiklik yapıldı. 30.3.2020
Sonraki İçerikDevlet Ticari Alacak Alacak Sigortası Reasürans Desteği. 30.3.2020

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz