Ana Sayfa Vergi Mükellefiyeti olmayan bir kişi yapmış olduğu inşaat için ödediği KDV’leri iade isteyebilir...

Mükellefiyeti olmayan bir kişi yapmış olduğu inşaat için ödediği KDV’leri iade isteyebilir mi?

536
0

İkamet amaçlı özel inşaat yapan kişi KDV iadesi alabilir mi?

Gelir veya KV mükellefi olmayanlar KDV mükellefiyeti olamayacağı için iade söz konusu olmaz.

 IPA II anlaşması çerçevesinde KDV muaf olarak yapmış olduğumuz satışımızı KDV beyanında (601 nolu hesap) yurtdışı satış olarak mı değerlendirmemiz gerekiyor. Bir de bu satışla ilgili KDV iadesi talep etmeyip indirim yoluyla bu hakkımızı kullanabilir miyiz?

Yapılan hizmet satışı 601 hesap da takip edilir.

KDV beyannamesinde Tam istisna bölümünde beyan edilir. İade talep edilmesi tercihe bağlıdır.

İndirim hakkı şeklinde kullanılabilir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikDar Mükellefler sadece Türkiye’deki gelirlerini beyan edecektir.
Sonraki İçerik23-26 Nisan tarihlerinde uygulanacak sokağa çıkma yasağı ile ilgili olarak sanayi sektörünü ilgilendiren istisnalar belirlendi..

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz