Ana Sayfa Güncel Muhtasar prim beyannameleri hangi tarihe kadar ertelenmiştir?

Muhtasar prim beyannameleri hangi tarihe kadar ertelenmiştir?

527
0

Muhtasar ve sigortalar yine eskisi gibi yani sigorta ayrı muhtasar ayrı ayrımı beyan edilecektir?

01/07/2020 Tarihine kadar eski yönteme göre Muhtasar ayrı SGK ayrı verilecektir.

Satış yapan pazarlamacıya, temizlik yaptırılan işçiye, gider pusulası ile ödeme yapılması gerektiğinde, stopaj oranı ne olur?

Hizmeti verenin Gelir Vergisi Kanunu’nun 9 uncu maddesinin 2 numaralı bendi kapsamında esnaf muaflığından faydalanıyor olması halinde gider pusulası üzerinden Gelir Vergisi Kanunun 94’üncü maddesinin 13/d numaralı maddesi gereği %10 oranında tevkifat yapılması ve muhtasar beyannameyle beyan edilmesi gerekmektedir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKoronavirüs “Yeniden Yapılandırma”yı Gündeme Getirir Mi? – YMM, Hasan ERARSLAN
Sonraki İçerik2019 yılında İki ayrı işverenden ücret geliri, konut kira geliri ve mevduat faiz geliri elde eden kişinin gelir vergisi beyannamesi nasıl doldurulacaktır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz